2013. november 19., kedd

Workshopot tartottunk

2013. november 16.  - Grafológia konferencia


Múlt hétvégén a Magyar Írástanulmányi Társaság grafológiai konferenciáján jártunk. A rendezvény célja az volt, hogy a grafológia különböző területeinek képviselői bemutathassák legújabb eredményeiket, és kijelöljék a fejlődés irányait. Egyúttal azt is bebizonyítsák, hogy akár pedagógusok, pszichológusok, nevelési tanácsadók, akár HR-es szakemberek is bővíthetik repertoárjukat, ha megtanulják a grafológiát is, vagy együttműködnek grafológussal munkájuk során.

Sajnos az általunk megszólított intézmények igazgatói nem jelentek meg, ők még nem motiváltak.
A WriteNow! témája a 16-22 éves fiatalok pályaválasztással, illetve a kamaszkorból adódó problémákkal volt kapcsolatos. Workshopunkon a résztvevőkkel közösen vitattuk meg a társadalom, a fiatalok és a szülők szerepét, például a kapunyitási pánikban, a szorongásos, depressziós esetekben.

A közönség tapasztalatai összecsengtek saját vizsgálódásunk valamint pszichológia tesztek eredményeivel, miszerint gáz van.
A fiatalok fele szorulna valamilyen segítségre, ahhoz, hogy pozitívan zárhassa le kamaszkorát, és bátran, határozottan, -a kellő időben- önálló életet kezdhessen. 

Legfontosabb értéknek a szülő-gyerek közti asszertív kommunikáció kialakítását, vagy szerencsés esetben megtartását jelöltük meg, melynek jelentősége nem csak e nehéz évek elviselhetőségét segítik elő, hanem azt is, hogy észrevegyük, ha komoly baj van gyermekünkkel.

A megfelelő kommunikáció elősegíti azt is, hogy tudjon, tudjunk segítséget kérni, hogy könnyebben megbirkózzunk a gyerekben és a szülőben is zajló érzelmi változásokkal.


Ha érdekel az előadásunk: klikk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése