2013. november 12., kedd

Önismereti módszerek -Miért a grafológia?

Mitől tartunk, miért várunk, ha önismeretről van szó?


Mi, a WriteNow! tagjai hiszünk abban, hogy önismeret nélkül nincs harmónia. Sőt, egyenesen küldetésünknek tekintjük, hogy felhívjuk a figyelmet az önismeret fontosságára, és arra, hogy minél előbb cselekedni, tenni kell azért, hogy fejlődjünk. 
Hitelességünket az is bizonyítja, hogy mi magunk is mindennap teszünk valamit saját belső harmóniánk, és a környezetünkben élők kiteljesedése érdekében is. Személyiség-fejlesztő módszerekkel, tanulással, olvasással, inspiráló előadások látogatásával, beszélgetésekkel. 

Nézzük, a grafológia előnyeit:

Biztonság

  • A grafológus és a duktor (az írását elemeztetni készülő személyt nevezzük így) között bizalmas kapcsolat alakul ki. A grafológusnak kötelessége a tudomására jutott információkat titokban tartani. 
  • Diszkrétebb formája is lehet a tanácsadásnak. Ha a duktor úgy kívánja, ismeretlenül is készülhet elemzés írásáról. E-mailben is lehet egyeztetni a kért írásmintáról, és a kérdésekről, aztán az írásművet, valamint a kész elemzést is a postára bízhatjuk.  

Megbízhatóság

  • Mások véleménye, tapasztalata általában hozzáférhető a grafológus honlapján. Garanciát is vállalhat munkájára. 
  • A grafológiai elemzés objektív, személyre szabott, nem általánosít. Az írás eltorzítása nehéz, nem kivitelezhető a teljes mintán, tehát a duktor befolyásolni nem tudja a végeredményt.

Aha élmények 

Nem kell önsegítő könyveket bogarászni és azok példáit adaptálni magára, mert képességeit, tulajdonságait, viselkedésmódját, kommunikációs készségét, érzelmekhez való viszonyát, nehézségeit és még sok mást is megtudhat, önmagáról. Tükörbe nézhet, de oly módon, hogy az sem kerülheti el a figyelmét, ami eddig rejtegetve volt, még saját maga előtt is. A tudatalatti által működtetett hiedelmek, gyermekkori élmények hatására kialakult rossz beidegződések nyomaira bukkanhat, és ezáltal sokszor megoldást is találhat a krónikus problémáira.

Félelem vagy megkönnyebbülés

Vannak, akik nem mernek szembenézni önmagukkal. Talán attól tartanak, hogy rengeteg probléma lappang a felszín alatt, amivel nehéz lenne szembesülni. Csakhogy a halogatás, a rossz közérzetet, a boldogtalanság, vagy akár a lelki eredetű betegségek súlyosbodását segíti elő. Nem valószínű, hogy önszántunkból okozunk kárt magunknak, de lehet, hogy nem vagyunk tudatában annak, hogy mivel, és miért. Akkor nem jobb tudni, hogy hogyan tudnánk javítani életminőségünkön? Sokszor elég a felismerés, a jó tulajdonságok megerősítése a megkönnyebbüléshez.

Mindenkinek vannak kérdései!

Lendület, motiváció

Az elemzés segítségével új lendületet kaphat saját céljai megvalósításához, elmozdulhat a változás, fejlődés irányába. Elgondolkodhat azon, honnan jött, és mivé lett. Mit fog átadni utódainak, és mi az, a tulajdonsága, amin szükségét érzi változtatni?
Úgy fogja érezni, hogy valaki megismerte, megértette Önt, gyengeségeit nem negatívumként, hanem emberi tulajdonságként közli, melyen változtathat, ha akar.

Jó befektetés

A módszer gyors, mindössze ennyit kell szánnia egy 4-5 oldalas részletes személyiségkép és a mélyebb önismeret elérésére: egy vagy két órát a találkozókra, 20 percet írásra és az előkészületekre, és három napot a várakozásra.  
Nem kell egyéni, vagy csoportos foglalkozásokon részt venni, utazgatni. 

Nem csak egy kérdésre fókuszál!

  • Egyben kaphat egy átfogó képet személyiségéről, mely hozzásegítheti magánéleti problémái megoldásához, 
  • munkavégzésének módjáról, valódi motivációjáról, mely információk karrierjének fejlesztésében, vagy pályaorientációban segítik majd, 
  • társas kapcsolatairól.

Egyéb kérdés?


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8Mcz2t-KOhtkn6H0cig6i-rXqfOSJGkGDkgOic2o5hPfVJRLInuaRYPZUiTS56LQIzrU5gs-z53flK45LUtv4NPZbIwddcBqUlhcgkY06B_vSC3e9KvUmI1nnO4P5MqmAo5H1BniOinQ/s1600/kar%25C3%25A1csonyi+hirdet%25C3%25A9s01.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése