2013. január 28., hétfő

Hogyan válasszunk grafológust?

A minőség garanciája nagyon fontos. Ezért körültekintően választunk szakembert. De nagy kérdés, hogy ha nincs ismerősünk, aki már letesztelte az általunk is keresett szolgáltatást, akkor hogyan tájékozódunk a ránk zúduló ajánlat áradatban?
Manapság a blogok segítségünkre lehetnek, mert az emberek szeretik megosztani az élményeiket, főleg a rosszakat. Igen ám, de a blogok hozzászólóit meg mi nem ismerjük. Nem tudjuk, milyen értékrendjük van, mi a számukra igazán jó, vagy rossz minőségű szolgáltatás. Támaszkodhatunk a cég, szakember saját weboldalán található véleményekre is, de azok származhatnak a szolgáltató ismerőseitől, családtagjaitól is.
Többször hallottam már, hogy a cégvezető szeretett volna grafológust alkalmazni, mikor új kollégákat kellett felvennie, azonban nem tudta, kit válasszon, mi alapján döntsön, mert a grafológiáról, mint szakmáról nem sokat tudott.

Mire érdemes figyelni, ha az interneten keresünk grafológust?
  • A grafológia egy szakma, melyet évekig tanulnak. Különböző továbbképzések, kurzusok elvégzése is szükséges ahhoz, hogy naprakészek legyünk, hiszen ez egy fiatal, fejlődő terület. Ha nincsenek feltüntetve a tanulmányok, az gyanús lehet.
  • Referenciamunkákat, mintaelemzéseket érdemes elolvasni a weblapon.
  • Ha túl alacsony az ár, akkor valószínűleg a minőség is az.
  • Ha a szolgáltató honlapja alacsony színvonalú, nem nyeri el a tetszésünket, akkor hallgassunk a megérzésünkre…
  • Ha nem kínál személyes konzultációt, további kapcsolattartási lehetőséget, az egy segítő-támogató szakmában nem jó pont.
 Egy kiválasztási folyamat lebonyolításában, a pszichológiai tesztek kiegészítésére, vagy azok helyett alkalmazhatunk grafológust. Létjogosultsága viszont csak akkor van, ha azokba a mélységekbe megyünk, melyeket csak egy alapos képzés adhat a grafológus számára. Ha egy tanfolyamon két nap alatt akarnak megtanítani nekünk olyan grafológiai ismeretet, ami cégvezetőként hasznunkra lehet, akkor fogjunk gyanút, hiszen ennyi idő alatt felületes, inkább csak kedvcsinálónak elegendő tudást szerezhetünk, amivel a leendő munkatárs belső motivációit, valódi viselkedését, nem tudjuk megismerni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése