2013. január 14., hétfő

Mire jó a gyorselemzés?

Néhány szó a grafológiai szolgáltatásokról:

Mire jó a gyorselemzés?  

Gyorselemzést többnyire rendezvényeken, klubnapokon, állásbörzéken, és céges rendezvényeken tartanak. Remek eszköze lehet ez a szervezőknek a program színesítésére, hiszen azok is örömmel fogadják ezt a lehetőséget, akik nem foglalkoznak komolyabban az önismerettel, de a grafológiáról már hallottak valahol, és tesztelni szeretnék, tényleg működik-e? És azoknak is érdekes lehet, akik már sokféle módszert és útvonalat kipróbáltak már személyiségük objektív megismerésére.
Az elemzés körülbelül tíz percet vesz igénybe. Az érdeklődő (duktor) ír egy pár soros szöveget (duktum), majd az íráskép rövid szemrevételezése után, a grafológus és a duktor megbeszéli a gyors áttekintés során is szembeötlő tulajdonságokat.
A gyorselemzés olyan, mint egy nem túl közeli ismerősről alkotott benyomás, egy pillanatkép a viselkedésről, bizonyos tulajdonságok, képességek kiemelése. Kérdések, melyek megfogalmazódnak a grafológusban az íráskép láttán a személyiségre vonatkozóan.
Mire nem jó? Tanácsadás gyorselemzés alapján nem történhet, csupán arra jó, hogy felkeltse az érdeklődést a résztvevőkben önmaguk mélyebb megismerése iránt, és nem utolsó sorban felhívhatja a figyelmet a grafológia lehetséges alkalmazási  területeire.
A kiválasztás támogatásra sem alkalmas eszköz, hiszen nem szolgáltat elegendő, számokkal is szemléltethető információt a jelöltekről. Erre mélyelemzést, pályaorientációs tanácsadást kell igénybe venni. Végezetül, a szkeptikusok meggyőzéséhez is kevés, hiszen túl általános, a személyiség mélyebb rétegeit jellegéből adódóan nem érinti. Ám szórakoztató, és mindkét fél részére tanulságos grafológiai szolgáltatás.
Mi ezt is szeretjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése