2014. február 19., szerda

Mit kezdjek az elemzésemmel?


Gondolom, ha készíttetsz magadról egy személyiségképet, nagy várakozással nézel elébe: mi lesz benne?
Tényleg magadra ismersz majd? Tényleg rábukkansz majd benne olyan információkra, melyek segítenek neked az önismereti munkában?
Igen, és igen.

Miután sokszor elolvastad, átgondoltad, megvitattad barátaiddal, családoddal és már van terved, merre tovább (esetleg segítségért fordultál valakihez, ha komolyabb problémád van), nem kell elsüllyesztened egy fiókba az elemzésedet.


Referencia

Felhasználhatod egyfajta ajánlólevélként, -persze a személyes részek kitakarása mellett- például álláskereséskor. Ha új, jobb munkát szeretnénk, vagy úgy alakult, hogy már aktív keresésben vagyunk, minden eszközt meg kell ragadnunk ahhoz, hogy kitűnjünk a tömegből.
Csatolhatjuk önéletrajzunk és motivációs levelünk mellé, vagy a motivációs levél kiegészítéseként, persze a forrást megjelölve.
Másik lehetőség, ha a közösségi oldalak valamelyikén, (Facebook, twitter, iwiw, Linkedin, stb) vagy mindegyiken akár, a profilba feltöltjük, hiszen ma már a HR szakemberek ezeken a felületen is leinformálják a jelentkezőket.
Mennyivel jobban mutat, és mennyi hasznos információval szolgál rólunk egy hivatalos grafológiai szakvélemény, mint egy nyaralós fénykép.

Ezzel több szempontból meg is könnyítjük a kiválasztással foglalkozó szakember dolgát.

1. Ha csak interjúztatnak a kiválasztás során, a beválási arány igen kicsi, azonban ha grafológiai szakvéleményt is alkalmaznak, ez az arány egy AC hatásfokával megegyező is lehet.
2. A szakvéleményt a cégnek már nem kell kifizetnie.
3. Objektív, nem csak a munkamódról kaphatnak információt általa, hanem a személyiség más területeibe is bepillantást nyerhetnek, így azok a tulajdonságok, viselkedésminták, is  megismerhetők még az alkalmazás előtt, melyek ennek hiányában csak több hónapos munkaviszony alatt lennének.
Például a motiváció, a csapatban elfoglalt szerep, az energizáltság. 

Ha ők még nem is ismerték fel a lehetőséget ebben az eszközben, mi már használhatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése