2014. február 11., kedd

Csak szépülünk, vagy épülünk is?

Mitől fejlődik személyiségünk, és mennyit ér ez nekünk?

 

Sokszor találkozunk azzal a jelenséggel grafológusi tevékenykedésünk során, -amit nevezhetnénk akár hármas sokkhatásnak is- mikor is hatalmas meglepetést szerzünk beszélgetőtársunknak. Igen, az anyagiakról van szó. Mennyit is kérünk grafológiai szolgáltatásunkért, kérdezi az önmagát művelő érdeklődő?
Mikor kimondjuk a bűvös számokat, elismerő füttyentést is hallatnak néhányan. Mikor kiderül, hogy ezért az árért 5-6 oldalas teljes személyiségképet, 2 személyes találkozást és tanácsadást is kapnak, akkor ismét meglepődnek. Persze nagyon sokan kíváncsiak arra is, hogy hogyan is készül az íráselemzés, és amikor megtudják, hány módszert alkalmazunk, és hány órát is töltünk el az adott írással, akkor jön a harmadik ámulat. Ja hogy ez ilyen komoly?-kérdezik.

Igen, a grafológia ma már megbízható eszköze az önismereti úton haladóknak. Nagyon sok olyan információt nyújt, melyek mentén elgondolkozhatunk, fejlődhetünk. 

A Szinapszis 2012-ben kutatást végzett a 16-40 éves korosztály költési szokásairól. Jellemzően nagyvárosi, párkapcsolatban élő nőket kérdeztek meg.
A megkérdezett nők átlagosan havonta 6 és 22 ezer forint között költenek (budapest-vidék vonatkozásában, és jövedelem szerint lehetnek eltérések) az alábbi szépészeti szolgáltatásokra: fodrász, sport, masszázs, manikűr, szolárium, pedikűr. Ebben nincs benne a kozmetikus, szórakozás, ruha, stb.


A fontossági sorrendet mi magunk állítjuk fel, de azt gondolom, hogy az életben való evickélésünk könnyebbé tétele, a gyermekünk pályaválasztásának segítése, párkapcsolatunk működőképességének sokkal fontosabbnak kellene lennie. Persze jó, ha ápoltak vagyunk, de a belső szépséget úgysem érhetjük el külsőségekkel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése