2014. január 16., csütörtök

Párkapcsolati grafológia

Hogyan történik a párok írásának vizsgálata?


Először is egy fontos dologról kell szót ejteni. A másik fél beleegyezése nélkül nem készülhet elemzés az írásáról. Még akkor sem, ha ezzel az ajándékkal szeretnénk meglepni kedvesünket például születésnapjára.
Arról nem is beszélve, hogy nem mindenki szereti a meglepetést, főleg, ha a saját bőrére megy.

Azzal is fontos tisztában lenni, hogy párunk az önismeret milyen szintjén áll. Mert, ha egyáltalán nem érdekli, nem foglalkoztatja a téma, nem tudatosan alakítja az életét, akkor ellenállásba fogunk ütközni, viszont, ha ő is kíváncsi természetű, és odafigyel belső folyamataira, akkor örülni fog a közös kalandnak.

Bármennyire is szeretnénk segíteni társunknak, amikor valamilyen problémával küszködik, ameddig Ő nem látja be, hogy gondja van, nem ismer rá problémája természetére, és nem kezd el megoldások után kutatni, nem járhatunk sikerrel.

Amikor már eljutottunk a grafológushoz

Fontos, hogy olyan szakembert  válasszunk, aki mindkettőnknek szimpatikus, különben az általa elkészített elemzésekkel sem leszünk elégedettek. 

A teljes személyiségkép elkészítése után, a grafológus összeveti azokat a területeket, melyek meghatározóak lehetnek egy kapcsolatban.
Ilyenek a hasonló intelligencia, és érdeklődési kör, vérmérséklet, érzelmi intelligencia szintje. Nehéz úgy fenntartani egy tartós kapcsolatot, hogy nagyon különböző intellektuális szinten vannak a párok, másképp gondolkodnak például a gyereknevelésről, eltérő erkölcsi értékeket vallanak. Az nem baj, ha más-más hobbit, baráti kört, sportot kedvelnek, hiszen a másiktól valamennyire független területek kikapcsolódást, feltöltődést adhatnak. Szintén nehézkes lehet, amikor az érzelmek megértése, kimutatása, érzések kommunikálása nincs hasonló szinten. 

Ezután a viselkedésmódokra is kitérünk, az életben adódó problémákra kifejlesztett egyéni megküzdési technikákra, a családból hozott értékrendszerekre, hiedelmekre, a kapcsolat stabil pontjaira, és a konfliktusforrásokra is. 

 A pároknak nagy kaland, és jó terápia lehet, -ez a több estét is kitöltő- ön és egymás ismereti tevékenység.

Mikor érdemes párkapcsolati elemzést készíttetni? 

Ha a kapcsolat elején jártok, és fontos számotokra a tudatos életvezetés, a másik ember megismerése, elfogadása, (hibáival együtt) és tudjátok, hogy a szerelem nem minden. Valójában kemény, és rendszeres munka mindkét fél részéről.

Ha a kapcsolatotok konfliktusokkal terhelt, nem értetek szót. Egy a Texasi Egyetemen végzett vizsgálatban párok kommunikációját vizsgálták, és arra a következtetésre jutottak, hogy a funkcionális szavak használata pontosan tükrözi az egyén lelki, pszichológiai állapotát. Minél nagyobb összhangban volt a stílusuk, annál biztosabban állítható, hogy tartós lesz a kapcsolat. Ez a kísérlet azért volt jelentős, mert a funkcionális szavaink használatát mindennapi rutinunk során észre sem vesszük.

Ha már elhidegültetek egymástól, nem beszélgettek, nem ölelitek meg egymást többször egy nap! de az internetes reklámokból a nap 24 órájában az arcunkba tolt jóképű pasik mégsem sarkallnak kattintásra. Mert valahogy a zsigereidben érzed, hogy jó volna tenni valamit a kapcsolatotokért, nem pedig elhajítani, ahogy ez ma trendi.

Lehet, hogy eddig nem volt eszközötök egymás alaposabb megértésére, de most már van! Tessék élni vele.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése