2014. január 30., csütörtök

A Te kapcsolatod igazi?

 Zűrös, se vele- se nélküle kapcsolatban élsz? Vagy jól indult, de később valami megváltozott köztetek? Ha magad sem tudod eldönteni, a párod érzéseiben sem vagy biztos, vagy időről-időre minden kapcsolatodban eljön az a pont, amikor úgy érzed, váltanod kell, nem erre vágytál, akkor gondolkozz el egy kicsit.

Teszt

Feldmárnak van egy nagyon egyszerű elmélete arról, hogy mi a szeretet, és hogy honnan tudhatod, hogy a számodra megfelelő emberrel vagy-e?
Csak akkor mondhatod valakivel kapcsolatban, hogy szereted, ha ISMERED = megismerted gondolkodásmódját, világnézetét, múltját, terveit, céljait, képességeit. Ez csak akkor lehetséges, ha őszinte párbeszéd is van közöttetek.
Honnan tudhatjátok, hogy jól szeretitek egymást? 
Gondolkodjatok el azon, hogy amióta együtt vagytok, jobb, könnyebb lett-e az életetek, mint azelőtt volt, vagy sem.

A hát, őőő, bizonyos értelemben, néha, ez nem olyan egyszerű...stb. kezdetű válaszokat már az agyad keresgeti, hogy igazolni tudja a döntésedet. A zsigeri, érzés az igazi, ami elönt, amikor arra gondolsz, szeretnek, elfogadnak, megértenek-e?

kép:www.readers-bench.com


2 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Olyan jó könyvet olvastam az igazi párkapcsolatokról! Pál Ferenc A függőségtől az intimitásig című könyve éppen azt a kérdéskört járja végig, hogy mik a valóban mély, intim kapcsolat ismérvei, vagy pedig a kapcsolati függőség hálójába kerültünk, ami éppen megfoszt mindet a boldogság és a szabad döntés lehetőségétől.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Mi is kedveljük Pál Ferenc írásait, és örülünk, ha minél többen olvasgatnak a témában. És írogatnak...:)

      Törlés