2013. december 7., szombat

Örök halogatóknak

Mindenki akar fejlődni, csak nem mindenki megvalósító típus

Gondolkoztatok már azon, hogy mi gátol minket a sikerek elérésében? Miért nem tudjuk valóra váltani a vágyainkat? 

Elsősorban mi magunk vagyunk saját sikerességünk útjában. Mert kényelmesek vagyunk. Sokszor nem elég erős a motivációnk a változásra. Például ha fogyni szeretnénk, három kiló még elrejthető, még nem vészes, de hússzal már kezdeni kell valamit. Vagy a rendszeres sport beillesztése a mindennapokba. Amíg nem fáj a derekunk, amíg nem lihegünk egy emelet megmászása után, addig halogatjuk. 
Amíg nem állandósult, napi 24 órában fájó problémánk van, addig várhat a megoldás is.
Sokszor a kishitűség a másik nagy akadály. Egyszerűen nem hisszük el, hogy jobb dolgunk is lehet. Nem bízunk abban, hogy az, amire vágyunk, számunkra is elérhető. Oly régóta élünk már "ebben" az életünkben, megszoktuk úgy, ahogy van.

A harmadik emberi gyengeség, a kitartás hiánya. A reklámok, az egész külvilág azt sugallja, hogy csak az azonnali eredmény az eredmény. "Nincs idő a fejfájásra!" Pedig kellene, hogy legyen, hiszen a testünk jelzi, hogy túlhajszolt, fáradt, ideges, feszült vagy! Állj le egy kicsit!

Célkitűzés
De mi a reklámokra hallgatunk, és ha nem jönnek hamar a pozitív változások, hajlamosak vagyunk feladni, és újabb kudarcként elkönyvelni próbálkozásunkat. 

Inkább állítsunk fel reális célokat, nézzünk utána, hogy körülbelül mennyi időbe telik érzékelhető változást elérni, és hogyan. Ha nem jó a célkitűzés, előre borítékolható a kudarc. Ne gondoljuk, hogy 20-30 év alatt beidegződött szokástól két hét alatt megszabadulhatunk. 

Sokszor amiatt adjuk fel, hogy rosszul mérjük fel az erőnket, tudásunkat, képességeinket. Lehet, hogy más módszerekkel, segítséggel, kevesebb energiabefektetéssel és rövidebb idő alatt érhetünk el jobb eredményt.
Segíthet, ha jól körüljárjuk a témát, amiben változni, fejlődni szeretnénk, vagy amit meg szeretnénk valósítani, beszélgetünk olyanokkal, akik hasonló helyzetben voltak, és sikeresen megoldották. 

Kezdjük saját magunk alaposabb megismerésével.

Ebben hírlevelünk is segíthet. Iratkozz fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése