2013. december 12., csütörtök

Karácsonyi frász

Nálatok is fokozódik a stressz?

Micsoda hülyeség! Mekkora ügyet csinálunk a karácsonyi készülődésből. Mindennek tökéletesnek kell lennie, mindenkinek jó ajándékot kell találni, minden évben valami újjal előrukkolni. 

Az ADVENT a készülődésről, a ráhangolódásról szól, nem az idegeskedésről. A szó jelentése: „eljövetel”.
Az adventi koszorún minden gyertya egy-egy fogalmat szimbolizál: 

hit, remény, öröm, szeretet.


Benned mennyi van most ezekből? 

Ennek az időszaknak arról kellene szólnia, hogy kicsit lelassuljunk, jobban figyeljünk a körülöttünk élő emberekre, találjuk ki szeretteink gondolatait, vagy legalábbis beszélgessünk velük többet, hogy megtudhassuk mire vágynak mostanában.
A Karácsony -mint legnagyobb ünnepünk- önmagában is szorongásra ad alkalmat, hiszen találkozunk majd tágabb családunk tagjaival is, akikkel talán konfliktusunk is van, vagy legalábbis kínos kérdéseikkel fájó pontjainkra tapinthatnak. -És hogy áll a karriered Pityukám? - Elköltöztél már otthonról? - Mikor jönnek már az unokák? -Mi az a szingli? Ez az időpont biztos nem alkalmas arra, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, hiszen örülni, mosolyogni kell, dicsérni a másik főztjét, odaégett süteményét. 

A szeretet ünnepe talán lehetne nyugodtabb, kellemesebb is, ha év közben is törekednénk az őszinteségre, kapcsolataink ápolására. Az előkészületek során összedolgoznánk, kevésbé koncentrálnánk a külsőségekre.


Az biztos, hogy gyerekeink egy év múlva már nem fognak emlékezni arra, hogy milyen ajándékot kaptak, de arra biztos, hogy milyen ronda mézeskalácsokat sütöttünk együtt.



Kellemes készülődést!



Adjatok személyre szóló ajándékot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése